From 63kgs to 56kgs in 3 Months!!

Friday, December 28, 2012
Salam all,

Lama sangat dah tak berblog. Sampai lupa apa username and password blog. Over betul, hehehe. Update blog tiba-tiba cakap nak kahwin dalam lagi 2 bulan nak kahwin. Tanjat tak tanjat tak?? So, starting few months back misi dan visi telah di pasang. Salah satu nya adalah lah turun kan berat from 63kgs to 50kgs. Tapi now baru 56kgs *muka sedih*  and i got another 2 months left *muka sedih kuasa 2*.

Ok dah, bukan nak buat cerita sedih kat sini ye hari ni. Ok, since ramai sangat tegur and some of them cakap macam ni kat saya, " Eh Diba! Dah kurus la kau", "Diba, kau sedut lemak kan? Baik mengaku!", "Diba, Diba, Diba, stress ke nak kahwin ni, cer cite cer cite? Kenapa nampak 
 susut, ada masalah boleh cerita. Kita kan kawannnnnn..". Ok, so here the truth, saya minum SIY a.k.a  slim it yourself. Dulu pernah minum dah masa baru habis matrikulasi. Sebab waktu tu berat dari 49kgs naik 65-63kgs. Takleh letak gambar habis matrik, takde tudung
Lepas dah turun balik berat until 50kgs, stop makan SIY. Berat mantain for few years. Lepas tu praktikal datang KL. KL banyak sangat kedai makan sedap2 yang tak ada kat melaka. Excited sangat, makan tak sedar diri. Makan pizza dominos regular sorang diri sampai tertidur sebab kenyang. Duduk dengan Hanis cantik yang kurus yang suka melayan budak demok ni makan. Makin parah la jadi nye.. Hehehe....


Last day praktikal.Obviously yang tengah tu. Dari belakang boleh confius dengan pokok balak ok.



Habis praktikal, I've got engaged! Yeayyy me!!!

Tadaaa!!! Sama je kan dua-dua debab. Hihihihihi.

 with neneks incik tunang. Lagi besar dari nenek kan. :'(

Btw, dalam gambar ni pun sebenarnya dah pakai girdle ok. 2 days before engaged pergi test baju tunang. Tak muat, nangis-nangis macam orang kene rasuk sebab frust menonggeng baju tak muat. Nasib baik incik tunang belanja titew Premium Beautiful Corset. Dapat la kecik kan badan secara instant for 2inches. Muahahahaha!!

So bertunang bulan 5. Bulan 7 baru ada kesedaran sivik nak diet. Mula-mula diet tahan makan. Tahan, tahan. Tak makan nasi la, tak makan minyak la. Makan sikit-sikit. Jogging tapi berat turun sikit je, 2 kgs in 3 months pastu ketul-ketul badan bak kata mak, "macam body builder dah badan kau ni. Ketul-ketak!" *nangis lagi*. Seksa sangat rasa, makan tak cukup. Lapar!! Lapar!!Lapar!! Bulan 10, rasa macam misi dan visi nak capai susah je. Bak kata elyana, tak tercapai la dek akai mu, huhu..

Teringat product SIY ni, tawakal, usaha, doa dan SIY. Alhamdulillah turun berat. Paling best, tak payah tahan makan dah, semua makan. Tapi kelebihan SIY ni, dia hilang kan rasa craving for food and benda-benda manis so tak ada la menderita mental tahan bayangan kesedapan DOMINOS kan, hehehehe. SIY train perut untuk makan sikit tapi kita akan rasa cukup untuk rasa kenyang. Paling best, dia target kat bahagian susah kurus. Lengan and peha. Sila bayangkan, kalau incik tunang sendiri cakap lengan saya macam ahli gusti *sentap!! macam lengan dia kurus je kan!*, makna nya seriously besau lengan ni. 

Dah guna SIY dalam 3 bulan. turun dah 7kgs. Alhamdullilah. Kita usaha, Allah yang makbul kan doa kita kan. So sekarang aim nak hilang lagi 6kgs. Nak macam waktu umur 20tahun, 50kg. Kalau boleh lah, kalau, kalau, kalau. Tapi rasa nya insyaAllah kalau buat betul2 lagi cepat. Sebab sekarang kerja shift, malam-malam buta makan M&M dengan char kueh teow selambe badak sumbu je ok. Huhu.Tapi jangan ikut macam saya ye, diet betul-betul. InsyAllah lagi cepat hasil nya.

Since SIY product ni really good dan berkesan sangat untuk saya. So saya decide jadi dealer sebab percaya hasil dia. Yela, daripada jual benda yang tak pasti hasil, lepas tu orang cuba marah kita cakap tipu, baik jual benda yang sendiri cuba and tau hasil nya betul.



 Me (58kgs) and Ojaja si pembuli santa. 15Dec 2012


Model cantik ayuni dengan saya
(59kgs) on convo day. 21 Oct 2012

Current picture tak ada. Tak ada keperluan amik gambar. So takde picta. Hehehe. But now berat saya 56kg. So, anyone interested in purchasing SIY with special price. Please contact me, boleh message, whatapps, email or contact thru FB. Kalau call sangat la malas nak angkat sebab asik kena ganggu dengan orang saiko jadi senang msg je

FB:  https://www.facebook.com/Miss.Diba   (adibah amalina)
Email: miss.Diba@gmail.com
Contact num: 0128171770

p/s: Beware pada orang jual SIY yang bagi harga murah2 sangat sebab ramai kene tipu. Orang tu guna innershine letak dalam bottle SIY. Sebab rasa buah prune jugak SIY ni.


.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, December 28, 2012

From 63kgs to 56kgs in 3 Months!!

Salam all,

Lama sangat dah tak berblog. Sampai lupa apa username and password blog. Over betul, hehehe. Update blog tiba-tiba cakap nak kahwin dalam lagi 2 bulan nak kahwin. Tanjat tak tanjat tak?? So, starting few months back misi dan visi telah di pasang. Salah satu nya adalah lah turun kan berat from 63kgs to 50kgs. Tapi now baru 56kgs *muka sedih*  and i got another 2 months left *muka sedih kuasa 2*.

Ok dah, bukan nak buat cerita sedih kat sini ye hari ni. Ok, since ramai sangat tegur and some of them cakap macam ni kat saya, " Eh Diba! Dah kurus la kau", "Diba, kau sedut lemak kan? Baik mengaku!", "Diba, Diba, Diba, stress ke nak kahwin ni, cer cite cer cite? Kenapa nampak 
 susut, ada masalah boleh cerita. Kita kan kawannnnnn..". Ok, so here the truth, saya minum SIY a.k.a  slim it yourself. Dulu pernah minum dah masa baru habis matrikulasi. Sebab waktu tu berat dari 49kgs naik 65-63kgs. Takleh letak gambar habis matrik, takde tudung
Lepas dah turun balik berat until 50kgs, stop makan SIY. Berat mantain for few years. Lepas tu praktikal datang KL. KL banyak sangat kedai makan sedap2 yang tak ada kat melaka. Excited sangat, makan tak sedar diri. Makan pizza dominos regular sorang diri sampai tertidur sebab kenyang. Duduk dengan Hanis cantik yang kurus yang suka melayan budak demok ni makan. Makin parah la jadi nye.. Hehehe....


Last day praktikal.Obviously yang tengah tu. Dari belakang boleh confius dengan pokok balak ok.



Habis praktikal, I've got engaged! Yeayyy me!!!

Tadaaa!!! Sama je kan dua-dua debab. Hihihihihi.

 with neneks incik tunang. Lagi besar dari nenek kan. :'(

Btw, dalam gambar ni pun sebenarnya dah pakai girdle ok. 2 days before engaged pergi test baju tunang. Tak muat, nangis-nangis macam orang kene rasuk sebab frust menonggeng baju tak muat. Nasib baik incik tunang belanja titew Premium Beautiful Corset. Dapat la kecik kan badan secara instant for 2inches. Muahahahaha!!

So bertunang bulan 5. Bulan 7 baru ada kesedaran sivik nak diet. Mula-mula diet tahan makan. Tahan, tahan. Tak makan nasi la, tak makan minyak la. Makan sikit-sikit. Jogging tapi berat turun sikit je, 2 kgs in 3 months pastu ketul-ketul badan bak kata mak, "macam body builder dah badan kau ni. Ketul-ketak!" *nangis lagi*. Seksa sangat rasa, makan tak cukup. Lapar!! Lapar!!Lapar!! Bulan 10, rasa macam misi dan visi nak capai susah je. Bak kata elyana, tak tercapai la dek akai mu, huhu..

Teringat product SIY ni, tawakal, usaha, doa dan SIY. Alhamdulillah turun berat. Paling best, tak payah tahan makan dah, semua makan. Tapi kelebihan SIY ni, dia hilang kan rasa craving for food and benda-benda manis so tak ada la menderita mental tahan bayangan kesedapan DOMINOS kan, hehehehe. SIY train perut untuk makan sikit tapi kita akan rasa cukup untuk rasa kenyang. Paling best, dia target kat bahagian susah kurus. Lengan and peha. Sila bayangkan, kalau incik tunang sendiri cakap lengan saya macam ahli gusti *sentap!! macam lengan dia kurus je kan!*, makna nya seriously besau lengan ni. 

Dah guna SIY dalam 3 bulan. turun dah 7kgs. Alhamdullilah. Kita usaha, Allah yang makbul kan doa kita kan. So sekarang aim nak hilang lagi 6kgs. Nak macam waktu umur 20tahun, 50kg. Kalau boleh lah, kalau, kalau, kalau. Tapi rasa nya insyaAllah kalau buat betul2 lagi cepat. Sebab sekarang kerja shift, malam-malam buta makan M&M dengan char kueh teow selambe badak sumbu je ok. Huhu.Tapi jangan ikut macam saya ye, diet betul-betul. InsyAllah lagi cepat hasil nya.

Since SIY product ni really good dan berkesan sangat untuk saya. So saya decide jadi dealer sebab percaya hasil dia. Yela, daripada jual benda yang tak pasti hasil, lepas tu orang cuba marah kita cakap tipu, baik jual benda yang sendiri cuba and tau hasil nya betul.



 Me (58kgs) and Ojaja si pembuli santa. 15Dec 2012


Model cantik ayuni dengan saya
(59kgs) on convo day. 21 Oct 2012

Current picture tak ada. Tak ada keperluan amik gambar. So takde picta. Hehehe. But now berat saya 56kg. So, anyone interested in purchasing SIY with special price. Please contact me, boleh message, whatapps, email or contact thru FB. Kalau call sangat la malas nak angkat sebab asik kena ganggu dengan orang saiko jadi senang msg je

FB:  https://www.facebook.com/Miss.Diba   (adibah amalina)
Email: miss.Diba@gmail.com
Contact num: 0128171770

p/s: Beware pada orang jual SIY yang bagi harga murah2 sangat sebab ramai kene tipu. Orang tu guna innershine letak dalam bottle SIY. Sebab rasa buah prune jugak SIY ni.


.