Zoey bukan JOYAH

Wednesday, June 8, 2011
Huh! Lama gila tak update blog. Busy dengan Final year project and busy dengan macam2 hal. So dalam setengah tahun ni < ---- 1/2 daripada 365 hari ni. Ada new kitty kat rumah... Meowww~ Mula2 bagi nama Moshi(nama manisan jepun), lepas tu nak sebut lidah terbelit-belit(yela, lidah orang kampung kan, makan belacan), tukar nama Zoey(sebab dia macam Mask of Zorro(hitam kat bahagian mata dia kiri dan kanan). Beli kucing ni kat mudah.com. Harga mahal, tuan yang jual tu cakap kucing PERSIAN(baik punya ayat). Jual waktu zoey baru je sebulan. Makan tak reti, minum x reti. Minum pun kene pakai botol susu!

Zoey Waktu Kenit


Bila Zoey da 4 bulan baru tau, rupa-rupanya kucing ni bukan
PERSIAN. Zoey baka siamese campur local campur persian. Bila mak aku dapat tau je zoey bukan persian, mak terus panggil Zoey jadi JOYAH. Mak kata baru sesuai.Gila marah aku kat orang yang jual tu, bukan free, tiga ratus o0oo0ooo!! Tapi sebab da sayang sangat kat si Kenit Gendut ni, so tak jadi la nak marah orang yang menipu tu. So, siapa-siapa kat luar sana yang nak beli kucing, baik-baik la. Jangan kene tipo macam aku OK! Kepada tukang jual tu, haa, makan la duit haram, nanti jadi darah daging tau tak!



Zoey 4 Bulan

Gendut yang mula ketara ;)

1 comments:

yasmine :P said...

hye... comelnyer kucing tu... Geram tgk!!! rase nak picit2.. hahaha...
btw, jom lepak at my place. =D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, June 8, 2011

Zoey bukan JOYAH

Huh! Lama gila tak update blog. Busy dengan Final year project and busy dengan macam2 hal. So dalam setengah tahun ni < ---- 1/2 daripada 365 hari ni. Ada new kitty kat rumah... Meowww~ Mula2 bagi nama Moshi(nama manisan jepun), lepas tu nak sebut lidah terbelit-belit(yela, lidah orang kampung kan, makan belacan), tukar nama Zoey(sebab dia macam Mask of Zorro(hitam kat bahagian mata dia kiri dan kanan). Beli kucing ni kat mudah.com. Harga mahal, tuan yang jual tu cakap kucing PERSIAN(baik punya ayat). Jual waktu zoey baru je sebulan. Makan tak reti, minum x reti. Minum pun kene pakai botol susu!

Zoey Waktu Kenit


Bila Zoey da 4 bulan baru tau, rupa-rupanya kucing ni bukan
PERSIAN. Zoey baka siamese campur local campur persian. Bila mak aku dapat tau je zoey bukan persian, mak terus panggil Zoey jadi JOYAH. Mak kata baru sesuai.Gila marah aku kat orang yang jual tu, bukan free, tiga ratus o0oo0ooo!! Tapi sebab da sayang sangat kat si Kenit Gendut ni, so tak jadi la nak marah orang yang menipu tu. So, siapa-siapa kat luar sana yang nak beli kucing, baik-baik la. Jangan kene tipo macam aku OK! Kepada tukang jual tu, haa, makan la duit haram, nanti jadi darah daging tau tak!



Zoey 4 Bulan

Gendut yang mula ketara ;)

1 comments:

yasmine :P said...

hye... comelnyer kucing tu... Geram tgk!!! rase nak picit2.. hahaha...
btw, jom lepak at my place. =D