5 Jenis Orang yang Patut di Baling TAHI!

Monday, November 15, 2010
Wassup guys!!

Wow, terasa western style siot. Memandang kan remaja skang ni lebih suka cara dan style orang potih, kalau boleh dri A-Z nak ikot, so aku kene ar memoden kan diri biar jadi western sikit jugak kan. Macam lagu digi tu kan, "i will follow u!" (nyayi sekuat hati).

Ok, entry kali ni, nak senarai kan 5 ciri-ciri orang yang patut di baling TAHI kalau anda terserempak :

1)Minah Sanggap dan Mamat Keleper.

If jumpa mana-mana couple tepi jalan, yang tengah buat project or bergesel-gesel sambil beromen tepi jalan., sila kutip tahi-tahi yang anda jumpa tepi jalan dan lempar kat Si sanggap dan Si keleper ni. Orang yang muka tembok dan tak tahu malu macam ni, ni la cara kita nak layan. Bila perangai busuk macam ni, elok la kita lempar kan tahi je, supaya diaorang tahu, macam mana nye busuk nye perangai diaorang.

2) Orang-orang yang pandang je minah sanggap and mamat keleper beromen sambil buat 'Dunno'

Kalau minah sanggap dan mamat keleper beromen tepi jalan, memang wajib la kita lempar najis. Tapi kalau orang kat sekeliling tu buat 'dunno' je, as if kita kat London or Miami, lebih afdal kita lempar tahi 2 kali ganda besar nye pada mereka-mereka ni. Lebih-lebih lagi bila dia orang pandang dengan pandangan tak berkelip. Macam enjoy tayangan telenovela sambil makan popcorn. Sila la baling tahi 2 kali ganda lebih besar pada mereka-mereka ni ye. Sebab diaorang ni "useless people in our society'.

3) Si perakam video Si sanggap dan Si keleper.

Tuan director-tuan director yang tak bertauliah ni, elok lah di lempar tahi gajah sebab mak ayah bagi hp bertujuan untuk memudah kan urusan anak-anak. Senang nak call tanya anak diaorang kat mana, bukan suh buat video rakaman orang beromen tepi jalan atau kat semak-semak 'lubuk tipah'.

4) Budak sekolah tak cukup umur yang bajet samseng

Budak-budak ni kalau jumpe, ketuk kepala sekor-sekor dulu. Pastu baru la baling dengan tahi. Bajet diri tu samseng, jadi kita kena tunjuk kan kita lagi samseng dari diaorang. So bila jumpa orang macam ni, lepas ketuk kepala and baling tahi, buat muka samseng 24 kali.

5) Mak Bapak yang terlalu 'Sporting' & 'Western Thinker'.

Anak: "Mummy, Daddy. Video i masuk facebook. ber "wet kiss" tepi jalan depan pavi".
Mummy Daddy: "Wow, femes anak mummy, i proud of u darling!, maybe i should learn how to kiss from u(kenyit mata kat sang anak)"

Anak: "Dad. i baru ketuk kepala pengemis, they can't do nothing bout it. Hero tak Saya?"
Mummy Daddy: "Takpe sayang, ketuk je selalu. Siapa berani saman anak i. Do anything u like boy"

Hah!, orang mcm ni, kalau jumpa, bukan setakat batu and tahi jumpe tepi jalan tu korang kutip nak baling. Kutip segala ape benda yang jalan tu. Baling dengan kelajuan 10 kali ganda kuasa kuda!

Ok, Sekian saje sesi mengeji kali ni.
Adios~


Minah Sanggap dan Mamat Keleper





Samseng Jalanan Tak Cukup Umur



4 comments:

Aida Azali said...

siyes beb.takleh bla budak2 ni.budak2 tak mtang.bodo!

umar said...

Tapi lau jumpe org yg malas solat atau xnk solat.... orang2 ni bkn setakat dibaling segala2 bnde dngn kuasa 100 kuasa kuda.. tp patut direjam terus ngn taik cirit.... ^_^

Adibah Amalina said...

aida: muka budak hingusan, tapi mcm orng dah kawin da perangai!

umar: hehehe, susah la tahi cirit. kena cirit dulu baru leh dapat :P

13 said...

akhir zaman, manusia bukan setakat tidak malu melakukan dosa. tetapi berbangga dengan dosa mereka.

cuma ingin bertanya, apa motif ditayang video ni saudari?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, November 15, 2010

5 Jenis Orang yang Patut di Baling TAHI!

Wassup guys!!

Wow, terasa western style siot. Memandang kan remaja skang ni lebih suka cara dan style orang potih, kalau boleh dri A-Z nak ikot, so aku kene ar memoden kan diri biar jadi western sikit jugak kan. Macam lagu digi tu kan, "i will follow u!" (nyayi sekuat hati).

Ok, entry kali ni, nak senarai kan 5 ciri-ciri orang yang patut di baling TAHI kalau anda terserempak :

1)Minah Sanggap dan Mamat Keleper.

If jumpa mana-mana couple tepi jalan, yang tengah buat project or bergesel-gesel sambil beromen tepi jalan., sila kutip tahi-tahi yang anda jumpa tepi jalan dan lempar kat Si sanggap dan Si keleper ni. Orang yang muka tembok dan tak tahu malu macam ni, ni la cara kita nak layan. Bila perangai busuk macam ni, elok la kita lempar kan tahi je, supaya diaorang tahu, macam mana nye busuk nye perangai diaorang.

2) Orang-orang yang pandang je minah sanggap and mamat keleper beromen sambil buat 'Dunno'

Kalau minah sanggap dan mamat keleper beromen tepi jalan, memang wajib la kita lempar najis. Tapi kalau orang kat sekeliling tu buat 'dunno' je, as if kita kat London or Miami, lebih afdal kita lempar tahi 2 kali ganda besar nye pada mereka-mereka ni. Lebih-lebih lagi bila dia orang pandang dengan pandangan tak berkelip. Macam enjoy tayangan telenovela sambil makan popcorn. Sila la baling tahi 2 kali ganda lebih besar pada mereka-mereka ni ye. Sebab diaorang ni "useless people in our society'.

3) Si perakam video Si sanggap dan Si keleper.

Tuan director-tuan director yang tak bertauliah ni, elok lah di lempar tahi gajah sebab mak ayah bagi hp bertujuan untuk memudah kan urusan anak-anak. Senang nak call tanya anak diaorang kat mana, bukan suh buat video rakaman orang beromen tepi jalan atau kat semak-semak 'lubuk tipah'.

4) Budak sekolah tak cukup umur yang bajet samseng

Budak-budak ni kalau jumpe, ketuk kepala sekor-sekor dulu. Pastu baru la baling dengan tahi. Bajet diri tu samseng, jadi kita kena tunjuk kan kita lagi samseng dari diaorang. So bila jumpa orang macam ni, lepas ketuk kepala and baling tahi, buat muka samseng 24 kali.

5) Mak Bapak yang terlalu 'Sporting' & 'Western Thinker'.

Anak: "Mummy, Daddy. Video i masuk facebook. ber "wet kiss" tepi jalan depan pavi".
Mummy Daddy: "Wow, femes anak mummy, i proud of u darling!, maybe i should learn how to kiss from u(kenyit mata kat sang anak)"

Anak: "Dad. i baru ketuk kepala pengemis, they can't do nothing bout it. Hero tak Saya?"
Mummy Daddy: "Takpe sayang, ketuk je selalu. Siapa berani saman anak i. Do anything u like boy"

Hah!, orang mcm ni, kalau jumpa, bukan setakat batu and tahi jumpe tepi jalan tu korang kutip nak baling. Kutip segala ape benda yang jalan tu. Baling dengan kelajuan 10 kali ganda kuasa kuda!

Ok, Sekian saje sesi mengeji kali ni.
Adios~


Minah Sanggap dan Mamat Keleper





Samseng Jalanan Tak Cukup Umur



4 comments:

Aida Azali said...

siyes beb.takleh bla budak2 ni.budak2 tak mtang.bodo!

umar said...

Tapi lau jumpe org yg malas solat atau xnk solat.... orang2 ni bkn setakat dibaling segala2 bnde dngn kuasa 100 kuasa kuda.. tp patut direjam terus ngn taik cirit.... ^_^

Adibah Amalina said...

aida: muka budak hingusan, tapi mcm orng dah kawin da perangai!

umar: hehehe, susah la tahi cirit. kena cirit dulu baru leh dapat :P

13 said...

akhir zaman, manusia bukan setakat tidak malu melakukan dosa. tetapi berbangga dengan dosa mereka.

cuma ingin bertanya, apa motif ditayang video ni saudari?