Kalau Ingin Anak Secantik Barbie Doll

Thursday, May 13, 2010
Setiap kali tengok Diana Dannielle dalam magazine. Selalu cakap kat diri sendiri,beruntung nye dia, dah la hot, muka macam barbie doll, cute plak tu. Tinggi macam model, hidung mancung, kulit mulus putih melepak. Apalah doa mak dia amalkan waktu mengandungkan dia? Wah, best nya kalau dapat tukar diri ni jadi macam dia.

Bila hari2 pulak tengok Adamaya, suka tengok adik Amani dalam cerita tu. Comel habis. Dalam hati selalu je doa (mintak2 la dapat anak comel macam ni). Seronok tengok budak comel2 and cantik2 ni, silap haribulan, sejuk perut ibu mengandung bila anak jadi famous.

Bila leka tengok orang yang cantik2 ni dan budak yang comel2 ni,, teringat cerita sorang member saya ni...

Kata member saya ni, mak dia ada kawan dengan sorang makcik ni. Waktu makcik ni mengandung dulu, dia suka sangat6! dengan patung Barbie Dolls. Ala, patung yang comel2 tu, yang waktu kecik2 saya selalu mengidam dapat patung tu. Jadi, makcik ni suka sangat tengok patung Barbie tu,, sampai kan dia selalu doa supaya dapat anak secantik Barbie Doll tu.

Doa punya doa ,, akhirnya impian makcik ni tercapai jugak. Anak yang di lahirkan cukup cantik, serupa macam patung Barbie Doll pujaan hatinya. Hidung mancung, mata bundar, putih melepak. Complete!

Tapi sayang,, anak dia yang baru dilahirkan tu bisu jugak macam patung tu. Makcik tu kesal sangat dengan doa dia. Tapi dah doa, dah dapat, tak dapat nak tarik balik doa tu. Walaupun doa dia dah termakbul, dia masih tak gembira.

Jadi, kesimpulannya, sekiranya kita berdoa, jangan la doa benda yang tak pasti kebaikannya. Sepatutnya makcik tu doa supaya dapat zuriat yang sihat, sempurna sifat dan zuriat yang baik,, bukan doa dapat anak macam barbie doll.. Doa biarlah tepat.

Doa yang paling kerap orang mintak zaman ni, doa cepat kaya. Jangan doa nak cepat kaya, tapi lepas kaya jadi cerai berai . Suami pasang 2,3 sebab dah cukup duit nak tambah bini baru. Doa la agar di beri rezeki yang akan membawa rahmat dan kebahagiaan pada keluarga...

So,, penting kan doa ni..
Pilihlah doa yang memberi kesejahteraan bukan kesengsaraan.

peace y(^_^) Y


Anak Buah Ku Yang Comel!






2 comments:

Siti Noor Afiq Idris said...

kalau macam juliana evans dalam cite cendana tu pun macam patung gak.. hehe
visit my blog: http://tulisapa2saja.blogspot.com

Adibah Amalina said...

haha. tau xpe
:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, May 13, 2010

Kalau Ingin Anak Secantik Barbie Doll

Setiap kali tengok Diana Dannielle dalam magazine. Selalu cakap kat diri sendiri,beruntung nye dia, dah la hot, muka macam barbie doll, cute plak tu. Tinggi macam model, hidung mancung, kulit mulus putih melepak. Apalah doa mak dia amalkan waktu mengandungkan dia? Wah, best nya kalau dapat tukar diri ni jadi macam dia.

Bila hari2 pulak tengok Adamaya, suka tengok adik Amani dalam cerita tu. Comel habis. Dalam hati selalu je doa (mintak2 la dapat anak comel macam ni). Seronok tengok budak comel2 and cantik2 ni, silap haribulan, sejuk perut ibu mengandung bila anak jadi famous.

Bila leka tengok orang yang cantik2 ni dan budak yang comel2 ni,, teringat cerita sorang member saya ni...

Kata member saya ni, mak dia ada kawan dengan sorang makcik ni. Waktu makcik ni mengandung dulu, dia suka sangat6! dengan patung Barbie Dolls. Ala, patung yang comel2 tu, yang waktu kecik2 saya selalu mengidam dapat patung tu. Jadi, makcik ni suka sangat tengok patung Barbie tu,, sampai kan dia selalu doa supaya dapat anak secantik Barbie Doll tu.

Doa punya doa ,, akhirnya impian makcik ni tercapai jugak. Anak yang di lahirkan cukup cantik, serupa macam patung Barbie Doll pujaan hatinya. Hidung mancung, mata bundar, putih melepak. Complete!

Tapi sayang,, anak dia yang baru dilahirkan tu bisu jugak macam patung tu. Makcik tu kesal sangat dengan doa dia. Tapi dah doa, dah dapat, tak dapat nak tarik balik doa tu. Walaupun doa dia dah termakbul, dia masih tak gembira.

Jadi, kesimpulannya, sekiranya kita berdoa, jangan la doa benda yang tak pasti kebaikannya. Sepatutnya makcik tu doa supaya dapat zuriat yang sihat, sempurna sifat dan zuriat yang baik,, bukan doa dapat anak macam barbie doll.. Doa biarlah tepat.

Doa yang paling kerap orang mintak zaman ni, doa cepat kaya. Jangan doa nak cepat kaya, tapi lepas kaya jadi cerai berai . Suami pasang 2,3 sebab dah cukup duit nak tambah bini baru. Doa la agar di beri rezeki yang akan membawa rahmat dan kebahagiaan pada keluarga...

So,, penting kan doa ni..
Pilihlah doa yang memberi kesejahteraan bukan kesengsaraan.

peace y(^_^) Y


Anak Buah Ku Yang Comel!






2 comments:

Siti Noor Afiq Idris said...

kalau macam juliana evans dalam cite cendana tu pun macam patung gak.. hehe
visit my blog: http://tulisapa2saja.blogspot.com

Adibah Amalina said...

haha. tau xpe
:)